top of page
  • Writer's pictureCikados

Akvilė Jančauskaitė & Max Play „MULTI CULTI“

Tos pačios idėjos suvokimas priklauso nuo laikmečio kultūros, individo, nuotaikos.


„Kartais atrodo, kad viskas yra aišku arba, priešingai, viskas sudėtinga. O kartais – kad viskas yra nerimta, žaisminga. Toje pačioje situacijoje gali aplankyti visiškai skirtingi jausmai ir požiūrio kampai“, – sako kolekcijos „MULTI CULTI“ autorė Akvilė Jančauskaitė.

Akvilė Jančauskaitė - „MULTI CULTI“

Kolekcijoje iliustruojama žmonijos požiūrių kaita skirtingais laikmečiais. Dizainerė maksimaliai išnaudoja skirtingų kultūrų estetikos psichologiją, pritaikydama ją šių dienų madai. „MULTI CULTI“ kūriniuose atskleidžiamas romantizmo laikotarpis, kai vyravo dekoratyvumas, o aktyvios ir sportiškos moters vaizdinys buvo laikomas vulgariu, o taip pat XX amžius ir jame vyravęs sportiškumo bumas, nepamirštas ir šiandien aktualus minimalizmas, sveikos gyvensenos paieškos.


„Ieškome žaidimo, skirtingos perspektyvos kasdienos įprastume, nes tai padeda surasti išeitį gyvenimiškose situacijose arba tiesiog padeda gerai praleisti laiką“, – teigia dizainerė.


Kuriant kolekciją didelis dėmesys buvo skiriamas komfortui, ilgaamžiškumui. Gaminiai sukurti tvarumą diktuojančiu estetiniu stiliumi – atitinka modernios asmenybės poreikius, tačiau nėra skirti tik vienam sezonui. Nuo tikrumo bei svarbių dalykų neatsiejami yra rūbo gamybos būdai ir naudojamos medžiagos.


Ypatingai džiaugiamės galimybe eksperimentuoti su „Replastico2 – Social Fashion Remade With Love“ kūriniu iš plastikinių maišelių, perkeltu ant audinio. „Replastico2“ yra pirmasis vietinis plastikinis prekės ženklas, jungiantis dizainą + plastiko atliekas + socialinį tinklą. Norime veikti atsakingai – žmonių, kurie prisideda prie drabužių gamybos pradedant pačia medžiaga ir to, ką drabužis po savęs palieka, atžvilgiu. Sertifikuotos, naujos, natūralios medžiagos, jų suirimas yra tai, kas yra aktualu šiandien ir svarbu mums.


Apie ką mes

Kai norisi jaustis laisvai, žaismingai, bet kartu suvokti ir vertinti tai, kas yra svarbu.

Kai norisi pažaisti, kažką naujo nuveikti arba tiesiog kuo nors gėrėtis.

Net jei tai yra daiktas – gal jis įkvėps naujai minčiai? O gal bus tiesiog malonu į jį žiūrėti?

Kai norisi švaros, tikrumo, bet šių dalykų ieškant kiek kitaip, mėgaujantis paieškos kelione.




Akvilės Jančauskaitės informacija

bottom of page