top of page
  • Writer's pictureCikados

Art Verona

Spalio 12-15 dienomis Italijoje vykstančioje Veronos Meno mugėje Cikados mėto pėdas ir džiaugiasi už Lietuvos menininkus!



Veronos meno mugėje „Verona Fiera D‘arte“ šiais metais debiutavo nauja programa pavadinimu „Focus on“, kurios akcentu tapo valstybės atkūrimo šimtmetį mininti Lietuva.


Šia programa siekiama įtraukti tarptautiškumo, koncentruotai pažvelgti į Šiaurės rytų šalies kultūrinę amplitudę, meninių darbų spektrą. ArtVerona akcentavusi Lietuvą siekia supažindinti svečius su nauja, savita kultūros kryptimi, tad mugėje įsikūrusioje „salelėje“ yra net penkios galerijos atvykusios su menininkais iš Lietuvos:


• „The Rooster Gallery“ (menininkai: Kristina Alisauskaitė, Auksė Miliukaitė, Andrius Zakarauskas) • „Contour art Gallery“ (menininkai: Laisvydė Šalčiūtė, Eglė Ridikaitė, Rūta Vadlugaitė) • Galerija „Meno parkas“ (menininkai: Sonata Riepšaitė, Rosanda Sorakaitė, Remigijus Treigys, Tomas Vosylius) • Galerija „AV17“ (menininkai: Nerijus Erminas, Tauras Kensminas, Rimantas Milkintas, Rafal Piesliak) • Galerija „Meno niša“ (menininkai: Rūta Katiliūtė, Gintaras Makarevičius, Kęstutis Svirnelis, Monika Plentauskaitė, Audra Vau) Menininkai pristato savo darbus, atskleisdami įvairiausias meno išraiškas ir formas, medžiagas ir konceptus, kurie sukuria pulsuojantį heterogenišką paveikslą, atsipindintį ne tik ištakas, tačiau ir drąsą eksperimentuoti bei ieškoti.

ArtVerona meno mugė Italijoje vyksta jau 14-ąjį kartą ir svečius pasitinka bendra tema – „Utopija: svajonė ar grėsmė?“, kuria siekiama paliesti kiekvieno įsivaizdavimą, įvairiais kanalais, meno formomis pakviesti į refleksiją, surasti savą utopiją formą ir įsivaizdavimą, o „Focus on“ programa ir „salelėje“ įsikūrę Lietuviai kviečia į visa tai pažvelgti iš dar kitos perspektyvos.


Kas kartą meno mugės dalyvių sąrašuose pamatę lietuvių pavardes, galerijų pavadinimus – džiaugiasi širdis. Dėkojame Jiems ir linkime sėkmės!




bottom of page