top of page
  • Writer's pictureCikados

,,Aukso pjūvis“|@ArtVilnius’20 | Stendas 5.48


Galerija ,,Aukso pjūvis“ iš Kauno šiuolaikinio meno mugėje ,,ArtVilnius'20“ pristato tik vieną autorių. Gal ir gerai, kad vienas – apima aiškumo ir dėmesingumo sakralumui jausmas. Tai lyg koplyčia – tapytojo Romualdo Balinsko ,,pašvęsta“ kolekcija.

Darbai pildosi nuo 2008 m. iki pat šiandien, kaip pats autorius sako, tai lyg budinti kolekcija. Autoriaus tapyboje atsispindi jo asmeninis ir intymus santykis su tikėjimu, kuris jį vingiuotais takais lydi nuo pat vaikystės. Tai kelionės po šventas vietas Lietuvoje ir už jos ribų, mintyse, sielos gelmėse. Autorius ekspresyvia ir itin laisva tapyba autentiškai, netikėtais rakursais kalba apie savo santykį su tikėjimu. Nors dabar tai nėra populiaru, vis tik galerija žengia drąsų žingsnį ir kviečia stabtelėti, stebėti ir nustebti.

,,Aukso pjūvis“ galerijos 5.48 stende pristatomoje Romualdo Balinsko tapybos kolekcijoje, kurioje, lyg tarp kitko, lyg ne vietoj, bet laiku, bet kada – Vilniaus bažnyčių rožinio dalis. Pabūkite ten.

Nuotraukų autorius Romualdas Balinskas


11-oji meno mugė „ArtVilnius’20“ vyks spalio 2-4 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“. Mugė lankytojų su iš anksto „Tiketa“ įsigytais elektroniniais bilietais lauks penktadienį nuo 14 iki 20 valandos, šeštadienį nuo 11.30 iki 19 valandos ir sekmadienį nuo 11.30 iki 18 valandos.

bottom of page