top of page
  • Writer's pictureCikados

Galerija ,,Meno parkas“ | @ArtVilnius’20 | Stendas 5.37

11-oje tarptautinėje šiuolaikinio meno mugėje „ArtVilnius’20“ vyksiančioje spalio 2-4 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“, galerijos „Meno parkas“ stende (5.37) galima bus pamatyti Arūno Aleksandro Daugėlos erdvinę objektų instaliaciją „Savi“.

Ekspozicijoje mugėje bus pristatomi naujausi ir Lietuvoje dar neeksponuoti meniniai objektai. (Projektas 2020 m. vasario mėn. buvo pristatytas galerijos „Meno parkas“ patalpose Diuseldorfe (Vokietija)).


Arūnas Aleksandras Daugėla yra žinomas kaip ilgametis Vilniaus dailės akademijos Kauno fakulteto docentas, stiklo menininkas, daugelio parodų Lietuvoje bei užsienyje dalyvis. Balansuodamas tarp atvirų realistinių ir abstrakčių formų, menininkas kuria netikėčiausius objektus, kuriems būdingas humoro jausmas ir amžina kova tarp gėrio ir blogio.

Arūnas Aleksandras Daugėla 'Trofėjus'. Silikonas, kaulas, metalas, stiklas. 40x70x27cm. 2020 / Autoriaus nuotrauka
Arūnas Aleksandras Daugėla 'Trofėjus'. Silikonas, kaulas, metalas, stiklas. 40x70x27cm. 2020 / Autoriaus nuotrauka

Medicininio silikono, „ready-made“ trofėjų, kombinuotų medžiagų kompozicijos, gamtiškojo ir antgamtiškojo pasaulio mišrūnai. Kiekvienas objektas tai smegenims suvokiamos apgaulės iliuzijos, siužetai ir patirtis su priešistore ir istorija. Vertinant individualią menininko fantaziją, interpretacijos paliekamos stebėtojui. Eksponuojami objektai – tai personažai, belyčiai ir daugialyčiai, daugialąsčiai portretai bei skulptūriškai iliustruotos istorijos persismelkusios žmogaus dalių anatominiais fragmentais, tikroviškumo ir jo transformacijos, bei autoriaus kūrybinė pasaulėžiūra. Kiekvieną eksponuojamą kūrinį lydės tekstas atskleisiantis jo virsmo istoriją, legendą, pasakojimą.



Šiuolaikinio meno mugė „ArtVilnius’20“ vyks spalio 2-4 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“. Mugė lankytojų su iš anksto „Tiketa“ įsigytais elektroniniais bilietais lauks penktadienį nuo 14 iki 20 valandos, šeštadienį nuo 11.30 iki 19 valandos ir sekmadienį nuo 11.30 iki 18 valandos.


bottom of page