top of page
  • Writer's pictureCikados

Irma Barauskaitė- Klimkienė | Karpinių paroda „Sugrįžimas“ | Lietuvos medicinos biblioteka

2023 m. lapkričio 8 d., trečiadienį, 17 val. Lietuvos medicinos bibliotekoje (Kaštonų g. 7, Vilnius) atidaroma Irmos Barauskaitės - Klimkienės karpinių paroda „Sugrįžimas“.



Irma Barauskaitė - Klimkienė 1969 metais baigė Kauno politechnikos institutą ir įgijo architektės specialybę. Ilgą laiką dirbo paminklotvarkos ir paminklosaugos srityje. 1993 m. pradėjo dirbti Respublikinėje Vilniaus psichiatrijos ligoninėje meno terapeute. Iš pradžių dirbo Vyrų skyriuje, vėliau Buities ir laisvalaikio centre ir Gerontopsichiatrijos skyriuje. Dirbdama su pacientais ir paskatinta kolegų, susidomėjo popieriaus karpiniais, pabandė pati karpyti ir pjaustyti kompozicijas.

Išėjusi į pensiją, 2015 metais, ligoninėje surengė savo darbų parodą. Tais pačiais metais Lietuvos medicinos bibliotekoje buvo suorganizuota pirmoji personalinė paroda, kuri tapo pradžia kūrybinės veiklos, susijusios su karpiniais. Jai suteiktas meno kūrėjo statusas.

2016 m. Irma Barauskaitė - Klimkienė tapo Lietuvos tautodailininkų sąjungos Vilniaus skyriaus nare. Dalyvavo kolektyvinėse parodose, karpytojų simpoziumuose Baltarusijoje, Maskvoje, su darbais Lietuvos karpytojų parodoje Brėmene (Vokietija. Taip pat yra organizavusi keletą asmeninių parodų Lietuvos dvaruose ir įvairiose bibliotekose, Kauno Žalgirio arenoje.

Autorė savo darbuose siekia įvairovės, eksperimentuoja su popieriaus faktūra. Net simetriniuose darbuose ieško skirtumų detalėse. Darbuose vyrauja originalios, dekoratyvios kompozicijos, kurios remiasi ne realumo, o asociacijomis ir įspūdžiu, fantazija.


<><><><><>


Irmos Barauskaitės - Klimkienės karpinių paroda veiks iki gruodžio 4 d.

bottom of page