top of page
  • Writer's pictureCikados

Linos Murel Jardorf parodos atidarymas GRAFO galerijoje


Šių metų gruodžio 20 dieną GRAFO galerijoje vyks danų menininkės Linos Murel Jardorf parodos „Menas ir Meilė“ atidarymas. Kviečiame visus apsilankyti parodoje nuo 18 valandos.



Lina Murel Jardorf (g. 1963) yra savamokslė menininkė šiuo metu kurianti ir gyvenanti Holte, Danijoje. Lina jau tris dešimtmečius kuria vizualinio meno srityse – tapo bei kuria bronzines skulptūras su kuriomis dirbti pradėjo prieš dvidešimt metų ir nuo to laiko jos yra labai svarbi autorės kūrybos dalis tolygiai su tapyba. Linos vaizdinių pasaulis yra drąsus, spalvingas, dvasiškas ir pripildytas moteriškąją visatos jėga.


Lina visus savo kūrinius pirmiausia išgyvena sieloje ir širdyje ir tik tuomet jie įgauna materialų pavidalą, kuris atsiskleidžia ekspresyviais potėpiais paveiksluose ir gražiomis, paveikiomis formomis jos bronzos skulptūrose.

Pagrindiniai Linos inspiracijos šaltiniai yra gamta ir motina Žemė, dažniausiai idėjų ji semiasi pievose ir miškuose, kuriais apsupta jos dirbtuvė Danijoje bei tokiose medžiagose kaip gėlės, lapai, plunksnos, žemė. Pagrindiniai personažai Linos kūriniuose yra apvalių, gražių linijų moterys nutapytos giliomis ir tarytum liepsnojančiomis spalvomis, kurios simbolizuoja kunkuliuojančią meilę, rūpestį ir džiaugsmą, kurie paliečia žiūrovą tikromis ir nuoširdžiomis emocijomis. Lina visus savo kūrinius pirmiausia išgyvena sieloje ir širdyje ir tik tuomet jie įgauna materialų pavidalą, kuris atsiskleidžia ekspresyviais potėpiais paveiksluose ir gražiomis, paveikiomis formomis jos bronzos skulptūrose. Dar būdama maža Lina daug geriau sugebėjo išreikšti savo jausmus, nuomonę ir mintis per meną, dėl šios priežasties iki šiol autorės darbai yra kupini jausmų, empatijos ir optimizmo, ji kalba apie meilę, gyvenimą, apie tai, kad turime dalintis grožiu ir džiaugsmu.

„Man svarbu skleisti savo aplinkai pozityvias emocijas. Aš noriu, jog mano kūriniai žmones paverstų laimingais ir paliestų jų emocijas. Jog tai būtų džiaugsmas ne tik jų akim, bet ir sielai.


Mano kūrybinis procesas tapant yra sudėtingas ir reikalaujantis daug dėmesio. Tapydama aš daug dėmesio kreipiu į giliausius ir stipriausius savo išgyvenimus, energiją, kuri mane supa, todėl pagrindinė istorija mano kūriniuose yra apie motiną Žemę. Tapydama aliejiniais dažais aš tepu nuo 12 iki 24 sluoksnių dažų taip kurdama įvairiausius nuotykius persipynusius daugeliu spalvų. Mano paveiksluose ypatingą vietą užima įvairių rūšių žolės, gėlės, dirva ir lapai. Šias medžiagas surinktas gamtoje aš sudedu į pirmąjį sluoksnį savo kūriniuose, taigi motinos Žemės siela slypi kiekviename mano darbe.“ - sako autorė.


Lina yra žinoma menininkė tarptautinėje meno scenoje ir dirba savo studijose, kurios įsikūrusios Holte, Danijoje bei Niujorke, Amerikoje. Autorė turėjo daug personalinių ir grupinių parodų įvairiose Europos šalyse, Niujorke bei 2003 m. gegužės mėn. ji pasirodė kaip vienintelė Šiaurės šalių menininkė Gogeno muziejuje Taityje, P. Gogeno 100-mečio proga.





Paroda GRAFO galerijoje vyks iki 2019.01.18

Galerijos darbo laikas: III - VI 13.30 - 19.30



bottom of page