top of page
  • Writer's pictureCikados

Naujas Simonos Smirnovos muzikinis vaizdo klipas pristato pasauliui kankles

Niujorke gyvenanti kompozitorė ir dainininkė Simona Smirnova prieš mėnesį į pasaulį paleido naują albumą „Žana d’Ark, styginių kvartetui”, kurį pristatė specialiame koncerte Narbuto Niujorko salone. Tačiau kūrėja sustoti neketina ir toliau stebina produktyvumu, energija ir naujais sumanymais. Šiandien jį pasauliui pristato vieno iš albumo kūrinių muzikinį vaizdo klipą „Empty land“ (liet. „Tuščia žemė“).

Vaizdo klipo „Empty land“ stop kadras
Vaizdo klipo „Empty land“ stop kadras

Iš visų albumo kompozicijų vaizdo klipui Simona pasirinko kūrinį, kuriame ji dainuoja ir skambina kanklėmis. „Didesni projektai, tokie kaip šis klipas, yra puiki galimybė pristatyti pasauliui kankles“, - džiaugiasi kompozitorė. Ji po koncertinius turus visuomet su savimi vežiojasi kankles, ar tai būtų Havajai ar Australija, o kanklių išskirtinumas per koncertus visuomet pritraukia smalsuolių su klausimais apie instrumento kilmę, pavadinimą, skambesį, todėl Simoną galima drąsiai pavadinti kanklių ambasadore.

Filmavimas vyko ankstų, žvarbų rytą Niujorke, Bruklino prospekto parke. Didžiąją filmavimo laiko dalį Simona buvo basa, o muzikantai - be pirštinių. „Mums reikėjo daryti trumpas pertraukas, kad vis truputį apšiltume. Žolę buvo padengęs šerkšnas, kuris man bedainuojant tirpo po kojomis. Mano suknelė buvo visiškai perpučiama, tad prireikė susikaupimo, bet gamta buvo tokia graži, kad net kvapą gniaužė!“ - filmavimo įspūdžiais dalijasi Simona. Ji mano, kad šaltis sukūręs dar gilesnę susikaupimo atmosferą puikiai dera su muzikinio klipo ir kūrinio tema apie pašaukimą, tikėjimą ir asmeninę autorės istoriją.

Kūrinyje „Empty land“ džiazo improvizaciją atlieka kviestinis svečias, kylanti Niujorko džiazo scenos žvaigždė, pianistas Chris McCarthy. Klipe galima pamatyti ir visus kitus albumą įrašiusius muzikantus - pirmu smuiku grojantį Josh Henderson, antruoju smuiku - Caroline Drexler, altu - Trevor New, violančele - Julia Henderson.

Albumo pristatymas. Nuotraukos autorė Ieva Sireikytė.
Albumo pristatymas. Nuotraukos autorė Ieva Sireikytė.

LMTA absolventė, prestižinį Berklio muzikos koledžą baigusi kompozitorė ir dainininkė Simona Smirnova tiek kūryboje, tiek pasirodymuose visuomet ieško, kaip save išreikšti per menų sintezę. Šiame klipe taip pat susilieja vizualus menas, šokis, muzika. Siužetinę liniją, kadras po kadro, akvarele piešė pati Simona, o jos idėją įgyvendino klipo režisierius Nicolas J. Capra. „Kai pamačiau režisieriaus atsiųstą pirmąjį klipo montažą, aš tiesiog pravirkau. Verkiau iš laimės, iš susijaudinimo. Tai mano pirmasis profesionaliai įrašytas ir nufilmuotas vaizdo klipas ir jis atrodo tiesiog nuostabiai! Klipo režisierius Nicolas J. Capra puikiai perteikė visą dainos emociją ir prasmę ir net pagilino mano turėtą viziją.“



Visą albumą „Žana d’Ark, styginių kvartetui“galima išgirsti Spotify, iTunes, Amazon music, Bandcamp ir visose kitose muzikinėse platformose, o kompaktinių diskų kolekcionieriams, galima įsigyti Amazon, CD Baby svetainėse, arba tiesiogiai per Simonos internetinę svetainę www.simonasmirnova.nyc

bottom of page