top of page
  • Writer's pictureCikados

Renginiai Šiaulių dailės galerijoje

Meistriškumo dirbtuvės su tekstilės menininke Nijole Sitonyte


Maloniai kviečiame į meistriškumo dirbtuves su tekstilės menininke Nijole Sitonyte. Menininkė neseniai Šiaulių dailės galerijoje buvo surengusi autorinę tekstilės meno parodą, tad šios dirbtuvės - tam tikras parodos tęstinumas. Dirbtuvės vyks 2019 birželio 27 d., 12 val. Šiaulių dailės galerijoje.

Užsiėmimo tema: riešo aksesuaras - šilkinė skarelė - raištelis, marginta tekstilinėmis priemonėmis. Riešo skarelė - tai keliaujantis paveikslėlis kartu su autoriumi, sukurta unikali paslaptis, žinutė, vizitinė kortelė.

Ateinant į užsiėmimą rekomenduojama pasidaryti linijinį ar/ ir spalvotą eskizą ant popieriaus 28x28 cm dydžio. Visos kitos priemonės bus suteiktos. Užsiėmimo trukmė 5 valandos. Dalyvių amžius 16+ metų. Dirbtuvės nemokamos.

Dalyvių skaičius ribotas, todėl būtina registracija el. paštu: info@menopolis.lt, nurodant vardą, pavardę, telefono Nr. ir elektroninį paštą. Registracija vyks iki birželio 25 d. Pageidaujantiems parengsime pažymėjimus apie dalyvavimą - jei reikės pažymėjimo, nurodykite registracijoje.

Projektą remia Šiaulių miesto savivaldybė. Projekto partneris - Šiaulių dailės galerija ir edukacinė programa vaikams ir jaunimui "Menopolis"



Kiekvieną šeštadienį Šiaulių dailės galerijoje – šeimos diena. Šeimos su vaikais iki 16 metų kviečiamos nemokamai aplankyti parodas.



Iki liepos 16 d. veikia 58-oji Šiaulių menininkų paroda

Šiauliečių parodos startavo tolimais šešiasdešimtaisiais ir nuo to meto jų būta įvairių. Vienose – kažkas sužibėdavo, kildavo diskusijos, šurmulys, kitos prabanguodavo tyliai, ramiai. Būta didelių ir mažų, parodos rengtos įvairiose miesto vietose tol, kol 1977 metais atkeliavo į ką tik pastatytą dailės galeriją. Pastarieji keleri metai pasižymėjo eksperimentais, naujų galimybių paieškomis (viskas keičiasi, net ir šiauliečių tradicijos!). Bandyta, formuojant ekspoziciją, į pagalbą pasikviesti architektą (žmogų be išankstinių nuostatų) ir pakeisti nusistovėjusią „eilučių“ hierarchiją, bandyta peržengti galerijos ribas ir vėl pasklisti po visą miestą (paroda „Satelitai“), po to – pristatinėti tik pastarųjų metų kūrybą ar mini kolekcijas, dabartį ir retrospektyvą.

Tad kuo bus išskirtiniai šie metai? Šiemet nėra atrankos, nėra komisijos, nėra kuratoriaus, kuris suformuotų ekspoziciją pagal savo skonį. Visiškas pasitikėjimas mūsų miesto dailininkų branda (juk jau 58-oji paroda). Tad, paveikslus atrenkame patys, patys parenkame jiems vietas, patys susitariame su kolegomis kur ir kaip eksponuoti ir patys, kartu su žiūrovais, džiaugiamės rezultatu. Tiesiog patys. Iššūkis? Manau, taip, bet tuo pat metu ir galimybė. Ir pabaigoje. Ši atrankos ir eksponavimo forma kažkuo priminė pietus Benediktinų vienuolyne. Prie ilgų stalų visi susėda ir valgo tyloje. Bendri dubenys – dėkis ką nori ir kiek nori, bet paslėpta viso to prasmė tame, kad matydamas savo lėkštę, turi justi ir visumą. Pajusti, kada kaimynui (trys eilės nuo tavęs į kairę) pritrūko druskos… Pajusk – paduok, ir viskas vyks tobuloje darnoje.

Menininkas Ugnius Ratnikas



bottom of page