top of page
  • Writer's pictureCikados

Rūta Kučinskaitė | “El río” (liet. Upė) | Trakų Vokės dvaro sodyba

Upė. Kokia ji būna? Ką ji bando man pasakyti? Kaip ji mane sužavėjo? Ką ji man pažadėjo? Šį darbų ciklą pradėjau tapyti prieš keletą metų - meno rezidencijoje Ispanijoje, kurį tęsiau iki šios vasaros pradžios.



Kodėl upė? Mano darbai turi interakciją su vandeniu ir jo tėkme. Vanduo turintis atmintį, nuplauna, atgaivina ir suteikia energijos.... vanduo visko kas gyvo pradžia.

Rezidencija buvo mieste, kuriame dominavo upė. Taip kaip ir kaip ir gimtajame mieste – Kaune. Tapant horizontas susilieja su krantu, išnyksta riba ir atsiveria erdvė. Visame pasaulyje nėra nieko minkštesnio ir lankstesnio nei vanduo, bet jis dildo tai, kas kieta ir tvirta. Niekas negali jo nugalėti, nors bet kuris gali išjudinti. Lankstumas nugali kietą, minkštumas – tvirtą.

Ciiklas “El río” atspindi kraštovaizdžio spalvas, jausmą, tekstūrą. Tyrinėju minimalias kompozicijas, modifikuodama ir žaisdama su Sumi–e techniką (tapyba tušu kilusią iš Japonijos), kombinuodama su meditereanean gyvenimo stiliumi ir nuotaika. Tai virsmas, ne tik pavasario virsmas, bet ir mano kaip asmenybės.



<><><><><>


Rūta Kučinskaitės parodos “El río” (liet. Upė) atidarymas spalio 14 d., 15., Trakų Vokės dvaro sodyboje.

bottom of page