top of page
  • Writer's pictureCikados

Sostinės širdyje duris atveria nauja galerija „Mai Ram Art Gallery“ ir pristato parodą „Pilnatis“

Sostinės Senamiestyje, Augustijonų gatvėje, meno gerbėjams duris atveria nauja galerija „Mai Ram Art Gallery“. Atidarymo proga pristatoma galerijos įkūrėjos Mai Ram darbų paroda „Purnima – Full Moon“ (liet. „Pilnatis“). Savita mišria technika sukurtus paveikslus bus galima apžiūrėti jau nuo lapkričio 6 dienos.

Pilnatis simbolizuoja šviesos energiją


„Jaunaties, juodo mėnulio, metu žemę apgaubia tamsa. Tuo metu dievai ir deivės yra toli nuo žemės išsisklaidę visatos gelmėje. Jaunaties periodui baigiantis, viena po kitos danguje ryškėja žvaigždės, mėnuo šviesėja – tai rodo, kad dievai ir deivės vienas po kito ima artėti link žemės. Ir tamsus mėnulis ima vis labiau ir labiau nušvisti, pilnėti. Kulminacija pasireiškia per pilnatį, kuomet visi dievai ir deivės susitelkia mėnulio erdvėje, tada mėnulio šviesos energija būna stipriausia. Ji krenta į žemę ir viską apšviečia. Tad pilnatyje glūdi galinga šviesos sutelkties jėga“. Taip mistiškai anonsuojama kūrėjos Mai Ram paroda „Purnima – Full Moon“.


„Idėja surengti parodą „Purnima – Full Moon“ kilo iš ilgalaikės mano pilnaties praktikos. Kiekvieną metų mėnesį medituoju į pilnatyje glūdinčią energiją, kuri pripildo mane neapsakoma ramybe. Šiais savo kūriniais noriu perteikti žiūrovui žmogaus sielos troškimą pažinti Kūrėją ir su juo tiesiogiai susilieti. Nes visi realaus pasaulio reiškiniai turi paslaptingą, jutimais nenusakomą ir protu nepaaiškinamą antgamtinį pradą“, – parodos idėją pristato jos autorė.


Išskirtinis raiškos būdas – savita mišri technika


Parodos „Purnima – Full Moon“ lankytojai išvys unikalia technika sukurtus paveikslus. Mai Ram pasirinko išskirtinį raiškos būdą – anglimi bei tempera ji piešia ir tapo mistinius dievybių bei paslaptingų būtybių atvaizdus ant drobės, popieriaus, medžio. O subtiliai naudojamos sidabro ar aukso dulkės kūrinių faktūroms suteikia savotišką virpesio įspūdį.


Mai Ram – kūrėja, piešti pradėjusi būdama brandaus amžiaus, tačiau kūrybinę energiją įvairiais pavidalais materializavusi daugybę metų. Visas jos idėjas ir darbus apjungia vienas tikslas – sąmonės ir materijos jungtis. Visos kūrybinės formos, pavidalai, kuriuos pasitelkia Mai Ram savo darbuose, atspindi žmogaus kūrybinio potencialo beribiškumą, atskleidžia žmoguje glūdinčią Kūrėjo jėgą.


Jau trečioji autorės paroda


Šią vasarą Mai Ram jau surengė dvi savo kūrinių parodas. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčioje eksponuota paroda „Keturi tarpsniai“ atspindėjo keturis žmogaus gyvenimo tarpsnius – vaikystę, jaunystę, brandą ir senatvę, o „Mai Ram Yoga House“ svečių namuose eksponuota paroda „Akaša – dievų erdvė“ kvietė pažinti paslaptingąją dievų ir deivių sferą.


Galerijos „Mai Ram Art Gallery“ ir parodos „Purnima – Full Moon“ atidarymas vyks lapkričio 6–7 d. nuo 13 iki 17 val., adresu Augustijonų g. 2, Vilniuje. Atidarymo savaitgalį bus galimybė susitikti ir pačią parodos autorę Mai Ram. Planuojama, kad šią parodą bus galima apžiūrėti iki 2022 m. balandžio galo.

bottom of page