top of page
  • Writer's pictureCikados

Vilnius Takes Over: Vilniaus Energija


„Vilnius Takes Over“, prasidedantis spalio 26 dieną Londono menų fabrike „Rich Mix“, kviečia savaitgalį kartu praleisti su sostinės menininkais, apsuptiems šiuolaikinio šokio, kūrybingo teatro, moderniosios elektronikos pasirodymų. Vieni iš jų – „Vilniaus Energija“, pulsuojanti nestandartiniu muzikos ir vizualo kombinacija. „Cikados“ kalbino pagrindinį jos narį Žygimantą Kudirką.




Kaip atsirado grupė „Vilniaus Energija“? Koks šio projekto tikslas?

_


Gerą dešimtmetį koncertavau kaip Mesijus, matyt, būčiau taip ir toliau koncertavęs. Bet vieną dieną atradau teisinę spragą ir tiesiog negalėjau ja nepasinaudoti. Su bičiuliais advokatais „nusavinome“ puikiai žinomos energetikos įmonės pavadinimą, netgi turime tai įrodančius dokumentus ir suteikėme jį savo naujai muzikos grupei. Mesijo klausytojai neturėtų nerimauti. Jis vis dar lieka Mesijus, tik šiuo kūrybiniu etapu „Vilniaus Energijos“ vardu pasirodo kartu su Adu Gecevičiumi, taip pat grojančiu grupėje „Sheep got Waxed“. Be to, kur tik įmanoma, švitiname Astos Ostrovskajos projekcijas. Šiuo projektu bandome sukurti neegzistuojančius muzikos žanrus - dalies kūrinių tekstai parašyti dirbtinėmis kalbomis, kokių nėra. Šio sprendimo tikslas - sukurti nežemišką atmosferą, paliesti muzikos industrijoje nejudinamas temas ir praminti naujas teritorijas.


Kaip apibūdintum garso ir žodžio ryšį? Kaip jis rutuliojasi Jūsų komandoje?

_


Mano tekstai yra tarsi silikonas – sintetiniai, inertiški, elastingi. Juose yra pasikartojimų (visas posmelis parašytas iš vieno žodžio), kalbos žaidimų (atbulas tekstas), popmuzikos perdirbinių (ne be reikalo kartais prisistatome tamsiąja estrados puse). Muziką kuria Adas, turintis džiazo ir perkusininko išsilavinimą, tad ji irgi nėra įprasta elektroninė muzika. Pasirodymų metu norime sukelti orgazmą ne tik kūnui (jį pajutę žmonės įprastai pradeda šokti), bet ir smilkiniams (pradeda kurti).

Mano tekstai yra tarsi silikonas – sintetiniai, inertiški, elastingi.

Kokiomis temomis ypač norisi kalbėti, kad išgirstų kuo daugiau žmonių?

_


Turbūt geriausia kalbėti pavyzdžiais. Štai pati naujausia mūsų programa vadinasi „Astrology of EU“ (liet. Europos Sąjungos astrologija). Jos metu klausytojai vos per 45 minutes patirs ES koncentratą: ES horoskopą, ES piliečio tapatybės paieškas, Europos grėsmes ir utopinės ateities viziją, Baltijos reivą, elektroninę emigrantų meilės baladę, breksito greitakalbę. Visa tai dar šį mėnesį išgirs užsienio klausytojai tarptautinės premjeros metu: spalio 25-ąją Varšuvos šiuolaikinio meno centre, o kitą dieną – menų fabrike „Rich Mix“ Londone. Apsilankykite!






Daugiau informacijos apie renginį: https://www.facebook.com/events/2046510888993913/

bottom of page